Konstrundan Mittskåne

Skånska konstnärer i centrum

Gunnel A Pålsson

Gunnel A Pålsson
Presentation
Gunnel A Pålsson
Född 1961
Jag målar mestadels akvarell - och då flödigt och gärna stort format.
Ett djärvt anslag med vilda och kraftiga penseldrag med stora penslar och mycket vatten - och skapelseprocessen är igång…!
Akvarell, Olja/Akryl
Gunnel A
Pålsson
Garnvägen 7
281 46
Tormestorp
facebook Gunnel A Pålsson
-
0706 - 480398
...
Atelje Aquabiten
0706 - 480398
Ja
Garnvägen 7
Tormestorp
281 46
97
Gunnel A Pålsson
Akvarell och akryl.
Håller kurser i akvarell ( några ggr / år i min atelje som ligger fint vid Finjasjöns strand. Samt även 1 vecka på Skurups folkhögskola sommartid. Har haft akvarellkurser både i Indien o i Skottland. Mer inf finns på facebook Gunnel A Pålsson. Eller kontakta mig på gunnelpalsson@icloud.com ( obs ny mail) eller 0706480398


Jag målar mestadels akvarell men gärna en och annan akryl också - och då flödigt och gärna stort format.
Ett djärvt anslag med vilda och kraftiga penseldrag med stora penslar och mycket vatten - och skapelseprocessen är igång…! Förhoppningsvis samverkar jag och akvarellen i en symbios, och en riktigt bra akvarell ska sedan bara försiktigt styras.
Att låta akvarellen sakta fullbordas framför ögonen kräver tålamod och tillförsikt. Samtidigt som jag har en grundstomme och plan måste jag vara beredd att tänka om och flexibelt ändra min teknik efter akvarellens förutsättningar.
Ofta duschar jag fram ljuset och testar med olika tekniker för att fånga stämning o känsla. För mig är själen i bilden viktigare än en direkt avbildning, oavsett om jag målar landskap, människor, djur eller sjabbiga charmiga hus.
även i akrylmåleriet tänker jag "akvarell".
Utöver det egna måleriet håller jag även kurser i akvarell.
Detta året (2018) blir första året som min konst visas i min nya ateljé´ under konstrundan Mittskånes påskrunda. Förut hade vi Holma Konst i Höör, men nu är ni hjärtligt välkomna till min ateljé vid Finjasjöns strand strax söder om Hässleholm.

Total number of images: 17

Akvareller
Akvareller
Akareller
Akvareller
Akvareller
Akvareller
Akvareller
Akvareller
Akvareller
56.1273852
13.7395748

Translate

Swedish Danish English Finnish French German Norwegian Spanish

Copyright © Konstrundan Mittskåne.


Allt material på konstrundan.com tillhör Konstrundan Mittskåne eller den konstnär som skapat respektive målning och text.
Inget material på konstrundan.com får användas i andra sammanhang utan godkännande från upphovsrättsägaren..