Konstrundan Mittskåne

Skånska konstnärer i centrum

Kerstin Ånhammar

Kerstin Ånhammar
Presentation
"Din keramik är så lustfylld" var det en vän som sa till mig en gång. Det hör fortfarande till de finaste komplimanger jag fått om min konst. Det är nämligen precis det jag önskar - att det ska synas i mina alster hur roligt jag har när jag skapar dem! Min lust till leran och skapandet skall lysa igenom och prägla det jag gör.

Jag varierar mellan och blandar olika keramiska tekniker. Det mesta jag gör är antingen skulpterat, kavlat eller byggt på nåt sätt. Att dekorera tycker jag är roligt och jag jobbar oftast med engober (infärgad lerslamma) på lergods. Jag målar på fri hand, använder dekaler eller screentrycker med egenhändigt tecknade schabloner.

Rakubränd keramik har en speciell plats i mitt hjärta då det är en teknik som bjuder på en intensiv och överraskande process. Samspelet mellan elden i den enkla ugnen och luftens syre bildar de krackeleringar som är karaktäristiskt för godset och gör varje föremål unikt - likt ett fångat ögonblick!

Hemma i min verkstad i Harlösa samsas bruksgods dekorerat med schlagertexter med knubbiga ballerinor, förtrollade grodprinsar och ljusstakar eller skålar i form av fantasifulla drakar.

Jag håller i helgkurser i rakubränning hemma i min verkstad i Harlösa.
Välkommen att hälsa på! Hemma= öppet, ring innan!
Keramik, Skulptur
Kerstin
Ånhammar
Harlösa 5201
241 65
HARLÖSA
www.verkstadlerlust.com
0761-69 85 00
0761-69 85 00
...
Min ateljé i Harlösa, kartnummer 13
0761698500
Ja
Harlösa 5201
Harlösa
241 65
13
-

Total number of images: 3

Fat med engobedekor
Personligheter, rakubrända
Happy Birds, rakubrända
46.947
7.44399999999996

Translate

Swedish Danish English Finnish French German Norwegian Spanish

Copyright © Konstrundan Mittskåne.


Allt material på konstrundan.com tillhör Konstrundan Mittskåne eller den konstnär som skapat respektive målning och text.
Inget material på konstrundan.com får användas i andra sammanhang utan godkännande från upphovsrättsägaren..