Gunnel A Pålsson

Gunnel A Pålsson

Gunnel A Pålsson

Född 1961 Jag målar mestadels akvarell - och då flödigt och gärna stort format. Ett djärvt anslag med vilda och kraftiga penseldrag med stora penslar och mycket vatten - och skapelseprocessen är igång…!

CV

Håller kurser i akvarell ( några ggr / år i min atelje som ligger fint vid Finjasjöns strand. Samt även 1 vecka på Skurups folkhögskola sommartid. Har haft akvarellkurser både i Indien o i Skottland. Mer inf finns på facebook Gunnel A Pålsson. Eller kontakta mig på gunnelpalsson@icloud.com eller 0706480398.

Jag målar mestadels akvarell men gärna en och annan akryl också - och då flödigt och gärna stort format.
Ett djärvt anslag med vilda och kraftiga penseldrag med stora penslar och mycket vatten - och skapelseprocessen är igång…! Förhoppningsvis samverkar jag och akvarellen i en symbios, och en riktigt bra akvarell ska sedan bara försiktigt styras.
Att låta akvarellen sakta fullbordas framför ögonen kräver tålamod och tillförsikt. Samtidigt som jag har en grundstomme och plan måste jag vara beredd att tänka om och flexibelt ändra min teknik efter akvarellens förutsättningar.
Ofta duschar jag fram ljuset och testar med olika tekniker för att fånga stämning o känsla. För mig är själen i bilden viktigare än en direkt avbildning, oavsett om jag målar landskap, människor, djur eller sjabbiga charmiga hus.
även i akrylmåleriet tänker jag "akvarell".
Utöver det egna måleriet håller jag även kurser i akvarell.
Hjärtligt välkomna till min ateljé vid Finjasjöns strand strax söder om Hässleholm.

Utställning

Kartnummer
97
Kan ta emot bussar
Nej

Kontaktuppgifter

Postadress
Garnvägen 7, 281 46 Tormestorp
Mobil
Sociala nätverk

Maila konstnären